Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- نگهداری رمز ارزهای پرنوسانی مثل بیت کوین می‌تواندبرای سرمایه گذاران سخت باشد. همین تلاطم و ناآرامی قیمت است که موجب می‌شود برخی از منتقدان رمز ارزها را برای نگهداری نامناسب بدانند، چون ارزش‌شان به سادگی قابل تغییر است.

اینجاست که رمز ارزی مثل تتر (USDT) به کار می‌آید. رمز ارز پایدار تتر به منظور اینکه کاربران بتوانند پول‌شان را با خیالی آسوده از تغییرات ناگهانی قیمت در حوزه کریپتو جابه‌جا کنند، ساخته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مقاله می‌توانید توضیحی جامع درباره رمز ارز پایدار تتر مطالعه کنید.

تتر چیست؟

تتر نوعی رمز ارز به نام رمز ارز پایدار یا استیبل کوین (Stablecoin) است. استیبل کوین‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که با یک ارز مشخص هم‌قیمت باشند و به اصطلاح، به آن پِگ یا متصل بشوند. به عنوان مثال تتر به دلار آمریکا پگ شده است. تتر ادعا می‌کند تک تک توکن‌هایش توسط دلاری بانک ذخایر ارزی‌اش پشتیبانی می‌شود. ارزش توکن تتر به‌وسیله بات‌هایی حفظ می‌شود که در صورت تغییر قیمت، دلار داخل بانک ذخایر را با تتر معاوضه می‌کنند.

رمز ارزهای پایدار یا باثبات (Stablecoin) را خانه امن فعالان بازار ارز دیجیتال، تریدر یا هولدر، خطاب می‌کنند. بدون وجود آن‌ها، در بازار پرتلاطم و پرنوسان کریپتوکارنسی، حفظ سود و از آن مهمتر جلوگیری از ضرر دشوار می‌شود. یک استیبل کوین در اصل رمز ارزی وابسته به یک دارایی خاص است. ممکن است قیمت یک ارز دیجیتال پایدار و با ثبات به طلا، نقره، بشکه نفت یا هر دارایی دیگر گره خورده باشد. اما در بازار ارز دیجیتال پراستفاده‌ترین استیبل کوین‌ها به دلار آمریکا وابسته هستند؛ تتر یا جایگزین های آن همیشه 1 دلار ایالات متحده ارزش دارند. به همین دلیل برای پرداخت گزینه بهتری در مقایسه با ارزهای دیجیتال عادی حتی بیت کوین، که شدت نوسان بالایی دارند، محسوب می‌شوند.

تتر نه تنها معروف‌ترین و شناخته شده‌ترین استیبل کوین است، بلکه پراستفاده‌ترین ارز دیجیتال بازار کریپتوکارنسی نیز محسوب می‌شود؛ حجم مبادلات روزانه آن معمولا بیش از دو برابر بیت کوین است و با سایر رمز ارزها حتی اتریوم اختلاف زیادی دارد. USDT بخشی جدانشدنی از مارکت رمز ارز است و بازار به آن گره خورده است.

به طور خلاصه، روند کار به این شکل است: هر بار که یک کاربر دلاری به حساب تتر می‌زند، سازمان تتر یک استیبل کوین تتر در ازای آن می‌سازد.

با تتر چه کارهایی می‌شود کرد؟

تتر در بیشتر صرافی‌های رمز ارز قابل معامله است و می‌توان با آن رمز ارز حریداری کرد. بیشتر تریدرها و سرمایه گذاران وقتی می‌خواهند در بازار بمانند و ارزش پول‌شان حفظ بشود از تتر استفاده می‌کنند.

برای خود صرافی‌ها هم تتر دارایی ارزشمندی است. قیمت جفت‌ارز قابل معامله با تتر نمایانگر قیمت هر ارز با ارز فیات است که بیشتر مردم راحت‌تر درکش می‌کنند. از آنجا که ایجاد حساب بانکی فیات برای بسیاری از صرافی‌ها غیرممکن است، بیشترشان به نگهداری دارایی‌های‌شان به شکل توکن‌های تتر رو آورده‌اند.

تاریخچه‌ای کوتاه:

جولای 2014: ارز Realcoin که توکنی پگ شده با دلار آمریکاست تولید می‌شود.نوامبر 2014: ارز Realcoin به Tether تغییر می‌کند و وارد مرحله بتای خصوصی می‌شود.ژانویه 2015: بیت‌فاینکس تتر را در صرافی خود لیست می‌کند.فوریه 2015: معامله با تتر آغاز می‌شود.دسامبر 2017: عرضه کل تتر از مرز یک میلیارد توکن می‌گذرد.ژوئن 2018: مقاله‌ای آکادمیک منتشر می‌شود که می‌گوید می‌شود تتر را بدون نیاز به تقاضای سرمایه گذاران تولید کرد.آوریل 2019: دفتر دادستان کل ایالت نیویورک از iFinex که شرکت هلدینگ تتر است شکایت می‌کند. طبق ادعای دادستان، این شرکت از ارز تتر برای سرپوش گذاشتن بر ضرری 850 میلیون دلاری استفاده کرده بود.جولای 2020: ارزش کل بازار تتر به 10 میلیارد دلار می‌رسد.دسامبر 2020: ارزش کل بازار تتر به 20 میلیارد دلار می‌رسد.فوریه 2021: تتر و بیت‌فاینکس با دفتر دادستان کل نیویورک به توافقی 18.5 میلیون دلاری می‌رسند.فوریه 2021: ارزش کل بازار تتر به 30 میلیارد دلار می‌رسد.آوریل 2021: تتر به پولکادات گسترش پیدا می‌کند و ارزش کل بازارش به 43 میلیارد دلار می‌رسد.مه 2021: تتر برای اولین بار از سال 2014 بانک ذخایرش را ارائه می‌دهد.مه 2021: ارزش کل بازار تتر به 60 میلیارد دلار می‌رسد.

ویژگی های منحصر به فرد تتر چیست؟

پایدار است: تتر ادعا می‌کند ارز فیات پشتیبانی‌اش می‌کند. این یعنی هولدرها ریسک رمز ارزهای دیگر را متحمل نخواهند شد و همچنین بدون نوسان‌های شدید می‌توانند در بازار رمز ارز سرمایه گذاری کنند.همه‌جا مورد قبول است: تتر رمز ارزی محبوب و مقبول در بسیاری از صرافی‌ها است. خیلی از صرافی‌ها هم آن را به عنوان یکی از جفت‌رمزارزهای قابل معامله استفاده می‌کنند.برای کاربران آشنا است: از آنجا که ارزهای بین المللی ارزش تتر را ثابت نگه می‌دارند، تریدرها می‌توانند از آن برای خرید رمز ارزهای دیگر استفاده کنند.

تتر چطور تولید می‌شود؟

برخلاف بیشتر رمز ارزها مثل بیت کوین، تتر «استخراج» نمی‌شود. در عوض شرکت تتر با مسئولیت محدود هر بار که ارز فیاتی به بانک ذخایرشان فرستاده می‌شود توکن جدیدی می‌سازد و آن را به کمک صرافی بیت‌فاینکس بیرون می‌دهد. تتر رامی‌تواندر اکثر صرافی‌های رمز ارز خرید.

تتر تحت پشتیبانی چیست؟

تتر پرمعامله‌ترین و مقبول‌ترین دارایی رمز ارزی دنیاست. طبق آمار سایت کوین‌گکو، حجم معاملات 24 ساعت اخیر تتر 60 میلیارد دلار است. بیت کوین با 27 میلیارد دلار حجم معاملات در جایگاه دوم قرار دارد.

جایگاه و نفوذ بسیار تتر در بازار کریپتو بر اساس ادعایش به پیشتیبانی مستقیم و 1 به 1 توسط دلار آمریکاست.

تتر در ماه مه 2021 برای اولین بار گزارش‌هایی از ذخایر ارزی‌اش داد که طبق آمار خودش 76 درصد از ذخایرش را به شکل نقدی یا معادل نقدی نگهداری می‌کند و باقیمانده ذخایر به شکل وام‌ و اوراق قرضه ایمن و سرمایه گذاری‌های دیگر مثل بیت کوین نگهداری می‌شود. طبق آمار منتشر شده، کمتر از 3 درصد ذخایر تتر به شکل نقدی نگهداری می‌شوند.

استوارت هوگنر (Stuart Hoegner) مدیر حقوقی تتر در هنگام انتشار این گزارش‌ها گفت تمرکز کردن فقط بر روی پول نقد گمراه‌کننده است. وی اضافه کرد خوانندگان گزارش نباید اقلام خارج از بخش «پول نقد» را با ذخایری که نقدشوندگی پایینی دارند اشتباه بگیرند.

شما می‌توانید حتی از خانه هم در بسیاری از صرافی های ارز دیجیتال آنلاین ایرانی مثل بیت 24 در هر ساعت از شبانه روز و حتی روزهای جمعه و تعطیل هم خریدتتررا با کارمزد کم و با استفاده از ریال با کارت‌های بانکی رایج در کشور به سادگی انجام بدهید.

تهیه شده در بیت 24 (bit24.cash)

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ارز دیجیتال صرافی خرید تتر میلیارد دلار می رسد رمز ارز پایدار استیبل کوین ارز دیجیتال صرافی ها رمز ارزهای بانک ذخایر بیت کوین رمز ارزی مثل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۴۶۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان

به گزارش «تابناک» به نقل از اعتماد، در سال ۱۴۰۱ دولت طی یک برنامه پر سرو صدا و تحت عنوان «جراحی اقتصادی» ارز ترجیحی با نرخ ۴۲۰۰ را حذف کرد و به جای آن نرخ مبادله‌ای را جایگزین کرد که حدود ۲۸۵۰۰ تومان بود. با این کار، فاصله میان ارز ترجیحی با ارز بازار آزاد کاهش پیدا کرد. هر چند این اتفاق موجب تورم شدیدی در بخش کالا‌های اساسی و دارو شد؛ اما استدلال دولت این بود که شکاف میان ارز ترجیحی با نرخ بازار آزاد از طریق چاپ پول تامین می‌شود و این کار تورم‌زا است. استدلالی که در نوع خود درست است. اما حالا دو سال از آن زمان گذشته، تورم نزدیک به ۴۰ درصد (مطابق آمار رسمی) ماندگار شده و از همه بدتر، با جهش‌های تازه نرخ دلار این شکاف بار دیگر دو برابر شده است.

به این آمار‌ها نگاه کنید که توسط بانک مرکزی اعلام شده است: در اردیبهشت امسال برای کالا‌های اساسی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یک میلیارد و ۲۷ میلیون دلار، برای نیاز صنعت و تجهیزات تولید به نرخ ۴۱ هزار تومان مبلغ ۲ میلیارد و ۵۴۹ میلیون دلار و برای خدمات ۱۲۱ میلیون و برای واردات در مقابل صادرات به نرخ توافقی ۷۴۷ میلیون دلار تامین ارز صورت گرفت.

برای واردات کالای اساسی کشاورزی شامل گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی نیز ۹۳۰ میلیون دلار، برای دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی ۹۷ میلیون دلار و در مجموع یک میلیارد و ۲۷ میلیون دلار برای کالای اساسی و دارو ارز پرداخت شده است.

در مجموع آنگونه که بانک مرکزی می‌گوید نزدیک به ۴.۵ میلیارد دلار به نرخ ترجیحی، ارز اختصاص داده شده. در حالی که شکاف میان این نرخ با نرخ بازار آزاد از جایی باید تامین شود که دم دستی‌ترین آن، فشار به منابع پایه پولی است.

عبدلناصر همتی رییس کل اسبق بانک مرکزی نیز چندی پیش خبر داده بود که «مسوولان بانک مرکزی در طول سال ۱۴۰۲، مبلغی به ارزش ۶۹ میلیارد دلار ارز با نرخی بسیار پایین‌تر از نرخ ارز در بازار، برای واردات تامین کرده‌اند و در حال حاضر اختلاف نرخ ارز بازار آزاد با نرخ ارز نیمایی به ۲۵هزار تومان یعنی بیش از ۶۰درصد رسیده است و اختلاف آن با ارز ۲۸۵۰۰تومانی به ۳۷ هزار تومان رسیده یعنی ۲.۳برابر شده است.» این اختلاف قیمت میان دو نرخ ارز، به صورت ریالی از طریق بانک مرکزی جبران می‌شود و رانت شیرینی است که به واردکنندگان عمدتا بزرگ و وابسته به دولت می‌رسد. اما نتیجه آن چیزی جز پودر شدن قدرت خرید مردم و افزایش تورم در پایان سال نیست. با نرخ ارز ترجیحی باید چکار کرد و آیا زمان آن رسیده که بانک مرکزی نرخ ارز ترجیحی را بالاتر ببرد؟

رویکرد حاکم بر تیم اقتصادی دولت نیاز به تغییر اساسی دارد

وحید شقاقی شهری، اقتصاددان و استاد دانشگاه در واکنش به این آمار‌ها به «اعتماد» گفت: بانک مرکزی سیاست اشتباهی را در پیش گرفته است و تداوم این رویکرد برای کشور فاجعه‌آفرین است، ضرورت دارد تا دولت تغییری اساسی در رویکرد حاکم بر تیم اقتصادی و افراد خود داشته باشد.

او ادامه داد: هم اکنون در نظام ارزی کشور یک نظام چند نرخی در حال اجراست که این نظام چند نرخی باعث رانتی بزرگ برای گروهی محدود شده است، زمانی که اختلاف بین نرخ ارز بازار آزاد با مرکز مبادله ارزی حدود ۵۰ درصد است یک عطش سیری‌ناپذیر هم برای واردات شکل می‌گیرد که در کنار این موضوع با بیش برآوردی در واردات هم روبرو می‌شویم.

چرا کسری ۱۷ میلیارد دلاری تجارت غیرنفتی رخ داد؟

شقاقی شهری تصریح کرد: این اختلاف ۵۰ درصدی رقم کمی هم نیست و همه به دنبال دست یافتن به این رانت ارزی هستند که یکی از علل کسری تجاری غیرنفتی ۱۷ میلیارد دلاری سال گذشته نیز موضوع مربوط به اختلاف ۵۰ درصدی نرخ بازار آزاد با مرکز مبادلات ارزی بود.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: صادرکنندگان هم در این شرایط کم برآوردی می‌کنند و تمام ذهنیت‌شان به این سمت می‌رود که ارز حاصل از صادرات‌شان را در مرکز مبادلات عرضه نکنند، موضوع دیگر به افزایش خروج سرمایه برمی‌گردد که صادرکنندگان و سرمایه‌گذاران و تجار سعی می‌کنند ارز حاصل از صادرات را به گونه‌ای وارد کشور نکنند.

کلیه کالا‌ها با نرخ ۶۰ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد

او خاطرنشان کرد: ضمن آنکه نرخ دلار محاسباتی کلیه کالا‌هایی که به دست مصرف کننده نهایی می‌رسد بیش از ۶۰ هزار تومان است از قیمت خودرو گرفته تا گوشت و مرغ و ... لذا در این میان این رانت برای واردکنندگان ایجاد می‌شود و هیچ عایدی هم ندارد و تنها منجر به حیف و میل منابع ارزی می‌شود.

این اقتصاددان افزود: اواخر اسفند ماه سال ۱۴۰۲ بانک مرکزی اعلام کرد برای هر نفر ۱۰۰۰ دلار ارز مسافرتی تخصیص پیدا می‌کند و سیل افرادی که هجوم آوردند تا از این اختلاف بازار آزاد و بازار نیمایی (۴۲ هزار تومانی) بهره‌مند شوند کم نبود ضمن آنکه به دلیل اختلافات ارزی بخشی از هزینه‌های مسافرت این افراد هم رایگان شد.

نظام سه نرخی ارز برای تولیدکننده آسیب زاست

شقاقی شهری با بیان اینکه سیاست بانک مرکزی غلط است و ادامه آن باعث خسارت‌های جبران‌ناپذیر به کشور خواهد شد، ادامه داد: تداوم این رویکرد بانک مرکزی نه تنها به خروج سرمایه منتج می‌شود بلکه باعث رانت شده و عایدی و منافعی هم برای مردم و مصرف کننده به دنبال ندارد و تنها یک گروه اندکی از این رانت منتفع می‌شوند و واردات کالا‌های غیرضرور هم تشدید می‌شود.

او با بیان اینکه این نظام سه نرخی برای سرمایه‌گذار و تولیدکننده آسیب‌زاست، گفت: زمانی که مواد اولیه تولیدکننده از بازار به قیمت آزاد تامین شود و از سوی دیگر دستگاه‌های حمایتی سعی در عرضه محصولات نهایی با قیمت‌های دستوری داشته باشند این مساله باعث ورشکستگی بنگاه‌های اقتصادی خواهد شد.

نرخ بازار آزاد ارز را باید پذیرفت

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در دولت قبل تجربه بسیار موفقی در خصوص نرخ ارز رخ داد و تیم مشاوران اقتصادی به این نتیجه رسیدند که بانک مرکزی بدون مصرف ذخایر ارزی باید در محدوده بازار آزاد مداخله کند که پس از آن به تدریج رانت‌ها حذف شد.

شقاقی شهری خاطرنشان کرد: مساله اصلی این است که امروز آقای فرزین نرخ بازار آزاد را نمی‌پذیرد و این موضوع اولین اختلاف مبنایی است که بنده با ایشان دارم و ایشان بازار آزاد را با عنوان بازار ارز تلگرامی و بازار غیرواقعی معرفی می‌کند این در حالی است که نرخ بازار آزاد ارز را باید پذیرفت.

اختلاف ۵۰ درصدی نرخ بازار آزاد و نرخ مبادله‌ای را نمی‌توان منکر شد

این اقتصاددان تصریح کرد: دولت باید تلاش کند تا مبتنی بر اصول بازار آزاد ارز، سیاست‌های پولی و ارزی خود را تنظیم کند، البته برخی دیگر هم بر این باورند که بازار آزاد ارز وجود دارد، اما سهم اندکی در اقتصاد دارد و تاثیر چندانی هم ندارد، این در حالی است که بازار آزاد ارز وجود دارد و سهم مهمی هم در اقتصاد کشور دارد و سفره زندگی مردم با بازار آزاد ارز تنظیم می‌شود.

شقاقی شهری گفت: برخی اقتصاددان‌های نهادگرا نیز معتقدند که بازار آزاد ارز وجود ندارد و تا زمانی که تیم اقتصادی و رییس کل بانک مرکزی بر این باورند که بازار آزاد ارز وجود ندارد لذا اعتقادی هم به اختلاف ۵۰ درصدی نرخ بازار آزاد و نرخ مبادله‌ای ندارند، همچنین سیاست‌ها هم معطوف به بازار مبادله ارزی می‌شود.

تداوم سیاست‌های بانک مرکزی اشتباه خطرآفرین است

این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: اختلاف بنده با نظر رییس کل بانک مرکزی در مورد نرخ بازار آزاد از حیث مبانی نظری و تئوریک است، لذا تداوم این سیاست‌های بانکی خطرآفرین است و همواره تاکید دارم که ضروری است تا بزرگان دولت دست به تغییر رویکرد بانک مرکزی بزنند. آن هم به دلیل آنکه رویکرد ایشان در سیاست‌گذاری ارزی اشکال دارد.

او افزود: اینگونه سیاست‌گذاری‌های ارزی تبعات منفی در اقتصاد ایجاد می‌کند که برخی از آن‌ها منجر به تشدید خروج سرمایه، توزیع رانت، واردات بی‌رویه کالا‌های غیرضرور و بیش‌برآوردی در واردات و کم‌برآوردی در صادرات محصولات و ورشکستگی بنگاه‌های تولیدی می‌شود (که مواد اولیه خود را از بازار آزاد تامین می‌کنند و ملزم به رعایت نرخ‌گذاری دستوری سازمان‌های حمایتی هستند) پس نیاز به تغییر در این رویکرد وجود دارد.

مجموع کسری تجاری غیرنفتی و حساب سرمایه بیش از ۳۰ میلیارد دلار شده است

شقاقی شهری گفت: این رویکرد بانک مرکزی برای سفره مردم هیچ عایدی به دنبال ندارد چرا که همه محصولاتی که مردم از بازار و فروشگاه‌ها تامین می‌کنند با نرخ بازار آزاد ارز و بر مبنای اصول بازار آزاد نرخ‌گذاری می‌شود لذا این سیاست‌ها هیچ اثری در زندگی مردم ندارد. این کارشناس اقتصادی افزود: به اعتقاد بنده فردی باید سکاندار بانک مرکزی باشد که در وهله اول بازار آزاد ارز را بپذیرد و در مرحله بعدی در محدوده بازار آزاد ارز مداخله داشته باشد، همان سیاستی که در زمان آقای همتی هم رخ داد. او گفت: بحث دیگر مربوط به حکمرانی ریال است که باید با جدیت دنبال شود و در حوزه واردات ساماندهی ویژه‌ای صورت گیرد تا تراز تجاری کشور مثبت شود، این در حالی است که مجموع کسری تجاری غیرنفتی و کسری حساب سرمایه به دلیل رویکرد‌های غلط بانک مرکزی به بیش از ۳۰ میلیارد دلار رسیده است.

دیگر خبرها

  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • معاملات مسکن در تهران از طریق دلار و بیت‌ کوین!
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!
  • رانت ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان
  • قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟
  • روند کاهشی نرخ ارز ادامه دارد؟
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • طلا دوباره اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳